Hur går det?

Ni kanske undrar hur det går med våra intervjuer med forskarna? Jo tack, bra! I skrivandes stund har vi bokat mer än 75 intervjuer med forskare från samtliga fakulteter, MAX IV och USV. Vi har som mål att intervjua 80 personer, så nu är det nära. Ingen blir ledsen om vi får prata med fler.

Vi intervjuar såväl doktorander, postdoktorer, forskare, biträdande universitetslektorer, universitetslektorer som professorer. Det är jämn könsbalans, något fler kvinnor än män, och vi har många intervjuer på engelska med internationell personal. Hur urvalet gjorts då? Först frågade vi samtliga fakulteter om namn, vi skickade inbjudan till ca 100 personer. Sedan har vi frågat personerna vi intervjuat om namn på andra personer som de tror kan ha synpunkter som är värdefulla för oss att höra. Den metoden har visat sig vara en framgångsfaktor.

Det är uppenbart att projektet engagerar forskare och att alla känner sig manade att komma med förslag till förbättringar på än det ena, än det andra. EU-kommissionens kräver att det är forskarnas synpunkter som ska ligga till grund för den handlingsplan som Lunds universitet ska arbeta efter de kommande åren. Det kravet är fullständigt logiskt – det är trots allt ni forskare som vet vilka principer vi måste jobba mer med för att vara en attraktiv arbetsplats nu och i framtiden.

november 11, 2019

Inlägget postades i

Okategoriserade

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.