Är ni redo för goda nyheter?

Den 22:e september, sent på eftermiddagen, kom det ett mejl med ämnet EURAXESS – HRS4R GAP Analysis, OTM-R and Action EC Consensus Outcome.

Ärligt nu. Skulle ni tolkat det som:

“Grattis Lunds universitet! Ni har nu erhållit den prestigefyllda certifieringen ”HR Excellence in Research Award” från EU-kommissionen. Er ansökan var bra, komplett och innehöll allt vi ville ha och mer därtill, så inga kompletteringar behövs. Bra jobbat hörni, kör hårt nu.”

Inte det? Men det var alltså just det budskapet som förmedlades! JA – vi fick den! HR Excellence in Research Award är vår!

I ett par dagar vältrade vi oss i bedömarnas lovord över ansökan, parallellt med att uppdatera hemsidor, formulera nyhetstexter, mejla alla forskarna och berätta nyheten (det är trots allt dessa intervjupersoner som försett oss med substansen i ansökan)… Och nu får jag alltså äntligen trumpeta ut vår glädjande nyhet även här, på vår projektblogg. Som, för övrigt, bedömarna lyfte fram som ”best practice” i hur lärosäten kan kommunicera sitt arbete med HR-strategier för forskare. Bara en sån sak!

Vad händer nu då? Jag visste att ni skulle fråga.

Styrgruppen godkände häromdagen projektplanen för nästa projekt, det som ska se till att vi faktiskt gör det vi säger att vi ska göra i vår handlingsplan och lämnar ifrån oss en fin självutvärdering till EU-kommissionen om två år. Jag berättar mer om detta i nästkommande bloggposter, för bloggen ska leva vidare. Jag som skrivit i bloggen fram tills nu heter Åsa Thormählen och det är också jag som får projektledarskapet efter Gunilla Thylander, som så förtjänstfullt hållit ihop arbetet så här långt. Ni når mig genom att lämna kommentarer här i bloggen eller genom att mejla mig: Asa.Thormahlen@hr.lu.se.

Uppdaterade hemsidor, men logga och allt, finns här (svenska) och här (engelska).

Snart kommer även loggorna att finnas under ”dokument” för er att ladda ner och bifoga i ansökningar om externa medel. Det kommer att löna sig för er, på mer än ett sätt!

oktober 1, 2020

Inlägget postades i

Okategoriserade